Over

Na zijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs besloot Pieter zijn hart te volgen en een kunstopleiding te gaan doen. De keuze was nog niet gemakkelijk want zowel schilderen als theater maken waren zijn passie. Het werd uiteindelijk de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht, de huidige Hogeschool voor Kunsten, faculteit Theater.

Maar het schilderen was nooit ver weg. In zijn academietijd kreeg hij modeltekenen van de veelzijdige beeldend kunstenaar Wouter Stips en verdiepte hij zich in de vormgeving van theater (grime, decor en audiovisueel).

Gedurende zijn jarenlange carrière in het onderwijs, eerst als docent drama en later als directeur van een school, maakte hij regelmatig “uitstapjes”naar vrije theaterproducties maar ook volgde hij de vijfjarige tekenopleiding aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in Arendonk.

De liefde voor het schilderen bleef een constante factor in zijn leven en enkel jaren geleden koos hij er definitief voor om zich volledig te wijden aan het schilderen.

Sindsdien maakte hij grote stappen in zijn ontwikkeling als schilder, vooral toen hij de kans kreeg om onder begeleiding van de bekende Vlaamse fijnschilder Maarten Boffé verder te groeien.